Enheter:
0
Pris NOK:
0.00
Søk
Søk
BYGG DITT EGET:
FÅ NYHETSBREV
E-post:
Type surfbrett
 
 

Hvor skal jeg begynne når jeg velger?

Jo lengre brett desto lettere er det å balansere når man rir en bølge. Med sin bredde og lengde, er longboard et godt valg for de som skal lære å balansere og trenger ekstra stabilitet.
Når du har blitt komfortabel med å komme deg opp i stående stilling og er klar til fremdrift kan du vurdere å prøve ut en Fish eller Funboard. Disse brettene gir mye moro siden de har ekstra bredde og er ganske tykke. Dette gjør padling og fanging av bølger enklere.
Når du har lært å manøvrere effektivt rundt på en longboard er en Fish en fin måte å begynne å forberede deg selv til å gå over til et shortboard.
 
Når du velger et Fish brett, vil du kunne velge mellom Quad og Retro stil modeller. Twin-fin oppsett av Retro ”fisken” løsner opp halen på brettet, noe som det enklere å manøvrere, mens Tri-fin oppsett gir den mer retnings stabilitet ned bølgen.
 
 

Grunnleggende Surfbrett tommelfinger regler

 
Jo større brett desto lettere å fange bølgene og stå opp!! Tykkelsen vil avgjøre hvor godt brettet vil flyte. Jo mer det flyter jo lettere er det å padle. Desto bredere og lengre brettet er, jo mer stabilt vil det være når du står opp. Imidlertid er større ikke nødvendigvis alltid bedre hvis du er ute etter mer manøvrerbare brett, og noe som er lett å ri i front av bølgen. Alt er opp til deg.
 

Longboard:

Longboard surfebrett benytter en klassisk form som er rettet mot nybegynnere og middels gode surfere til komme i gang eller erfarene surfere som liker følelsen og flyten som et longboard gir. Longboard er en egen gren innenfor surfingen på samme måte som longboard er en gren av skating, men samtidig noe helt annet enn et vanlig skateboard. En moderne kopi av hva sporten var når den startet. Her kan du padle inn hva du vil av bølger og surfe hele veien til stranden. Blant de mest populære brettene ute på vannet og med god grunn. Disse brettene lett å starte på og de gir masse glede. Husk at den som surfer har det morsomt og kommer hjem med et stort ”Jiiihaaa” og et smilefjes. Den som sitter på et for lite brett og ikke får det til kommer hjem med en dårlig opplevelse! Det er en mega forskjell!!
Nybegynnere: Alle fra far på 130 kilo til datteren på 7 år. Hvis du kan bære det du kan surfe det!


Performance Longboard:

Dette er en litt ned trimmet versjon av det klassiske longboardet. Litt mindre volum, kanskje litt smalere, og ofte lengre, etc. At de har større flate gjør de mer stabile i surf, men vanskeligere å padle. Disse brettene lar en erfaren sufer lettere ta Hang Tens, bakover Take-offs og andre triks. Dette surfbrettet er utformet med ytelse i tankene i stedet for ekstra oppdrift. Et perfekt brett for nybegynnere som ønsker noe litt mer utfordrende eller for dedikerte longboardere. Uansett hvilken vei du velger å ta Longboard karrieren er det er alltid rom for forbedringer og nye ting å lære.
 

Mini (Malibu) Longboard:  

Perfekt for den som liker følelsen av et longboard, men ikke trenger det ekstra volumet. Lettere å bære og styre ut i vannet, men med enkelheten som et longboard gir. Flott for barn og mindre voksne på utkikk etter en fint nybegynnere brett eller for de som har longboard og trenger noe mer manøvrerbart.
Nybegynnere: Ingen brettsport erfaring.
 

Funshape:

Også kjent som Funboard eller Egg. Dette brettet gir koblingen mellom manøvrerbarheten til et kort brett og gleden over et longboard. Det beste fra begge verdener i en fin liten pakke. Hvis du er en nybegynner som bare skal ha ett brett som dekker alle behov kan muligens dette være brettet!
Nybegynnere: Atletisk og/eller erfaring fra andre brettsporter.
 

The Retro Fish:  

Et populært alternativ til et shortboard. Opprettet på 70-tallet. Retro Fishen er vanligvis kortere og tykkere enn et shortboard og kommer med en svale hale og et større twin fin ”set-up”. Den unike formen gir et løsere og raskere brett for mer moro på de ”små” dagene. Et flott brett når du prøver å komme over på et shortboard eller tilbringer mesteparten av tiden i mindre og mer ”slurvete” bølger.
Nybegynnere: Anbefales for nybegynnere med erfaring i andre brettsporter (skate / snowboard)
 

The Tri Fish:   

Tri Fish er en shortboard versjon av Retro Fish. Det er litt tykkere og bredere enn et tradisjonelt shortboard. Dette kan være et bra brett til å komme igjennom flate partier på dager da bølgene er mindre og langsomme. ”Swallow Tailen” gjør hekken litt bredere og får brettet til å bli løsere i vannet. Hvis du ikke helt sikker på om et shortboard er noe for deg kan dette være det rette brettet for deg. Den ekstra tykkelsen gjør det til et godt valg for mindre bølger.
Nybegynnere: Kan med forbehold anbefales for nybegynnere med erfaring i andre brettsporter (skate / snowboard)
 

The Performance Shortboard:    

Shortboard regnes som den formen som gir mest ytelse av alle surfebrett formene. Den smale og tynne formen gir den erfarne surferen mye respons og dekker behovet for raske, krappe svinger og muligheten til å surfe på bølgen som de vil. Thruster Tri-Fin Set Up.
Nybegynner: Ikke for nybegynnere.
 
 
 
 

Facebook

Facebook Følg oss på Facebook for nyheter, salg, o.s.v.

Prepping

Prepping Brett som sklir er bedre å kjøre på. Vi prepper brettet ditt.
Les Mer

Kjøp mindre

Kjøp mindre Vi ønsker å selge deg færre, men bedre ting som varer. Det er bra for både deg og miljøet!
Les Mer

Send gave

Send gave Er du på reise? Har du glemt gaven? Ikke noe problem.
Les Mer

Kataloger

Kataloger Kataloger, tekniske data, info om eldre produkter? Du finner det kanskje her!
Les Mer