Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filters

Beklager - dette produktet er ikke lenger tilgjengelig

32 Lodger Jacket 2019

SKU: 17942
Produsent: Thirtytwo
kr 2 000,00

Fri frakt ved kjøp over kr. 1000

32 Lodger Snowboard Jacket Burgundy 2019

 Egenskaper:
- Waterproof/Breathable: 10,000mm/10,000g
- 32 REPEL 2-Layer Shell
- Flat Finish Brushed Plain Weave Fully Taped Seams
- 32 Lining System
- ThermaTWO 40g Insulation
- 3D Fleece Zonal Warming System
- Zippered Vents
- Side Split Parka
- Adjustable Thumb Cuff Link
- Goggle Pocket
- Quick Stash Media Pocket
- Brushed Tricot Lined Hand Pockets
- Left Arm Stash Pocket
- Mid/Parka Fit - Slightly Tailored Fit in Body/Parka Length
- Two Year Warranty

32 Lodger Snowboard Jacket Burgundy 2019

 Egenskaper:
- Waterproof/Breathable: 10,000mm/10,000g
- 32 REPEL 2-Layer Shell
- Flat Finish Brushed Plain Weave Fully Taped Seams
- 32 Lining System
- ThermaTWO 40g Insulation
- 3D Fleece Zonal Warming System
- Zippered Vents
- Side Split Parka
- Adjustable Thumb Cuff Link
- Goggle Pocket
- Quick Stash Media Pocket
- Brushed Tricot Lined Hand Pockets
- Left Arm Stash Pocket
- Mid/Parka Fit - Slightly Tailored Fit in Body/Parka Length
- Two Year Warranty

Lag på lag bekledning er en vel utprøvd metode for å oppnå komfort ved utendørs aktiviteter. Ved å kle seg lagvis kan man oppnå og bære riktig bekledning til gjeldende temperatur og aktivitet. Man benytter samme prinsippet i alle sesonger og for enhver aktivitet, men vi fokuserer her på vintersesongen og snowboard og ski kjøring.
 
I hovedsak benytter man tre lag.
 1. Base Layer mot huden.
 2. Isolasjonslag
 3. Ytterplagg
 
Base layer:
Som oftest benytter man her ull eller et teknisk stoff eller såkalt superundertøy. Bomull binder fuktighet og er helt ubrukelig til dette formålet om man skal være i så stor aktivitet at man svetter. Benytte bomull og så betale for dyre Gore-Tex plagg som puster er mer eller mindre helt bortkastet fordi bomull vil holde på fuktigheten. Ull og teknisk undertøy transporterer fuktighet vekk fra huden. Dette gjør at man ikke fryser. Det finnes forskjellige tykkelser å velge blant og hva man velger kommer an på hvor man er, hvor stor aktivitet man normalt er i og hva slags annet tøy man benytter. Er man i en alpinbakke er det ikke normalt å trenge flere forskjellige slags typer base layer. Ull er ofte å foretrekke når det er minusgrader.
 
Mid layer eller isolasjonslag:
Dette laget har som formål å lage et tykt luftlag som holder på varmen. Det er viktig at dette laget også kan transportere fuktighet. Dersom det er veldig kaldt og tørt er dun et veldig bra materiale. Det er lett og gir veldig god varme. Imidlertid er det ikke bra om man svetter mye, men det bruker ikke å være noe problem når det er veldig kaldt. Gjerne 10 minus og lavere. Ellers er ull også her et godt materiale. Fordelen med ull er at den gir god isolasjon selv om den blir våt. Det tredje materialet er syntetisk polyester fleece. Dette er et veldig vanlig og godt plagg som gir god isolasjon, transporterer fuktighet og tørker fort. Man får disse plaggene i mange tykkelser og utførelser.
 
Ytterplagg eller skallet:
Dette plagget har som hovet formål å beskytte mot regn, vind og snø. Alle tekniske ytter plagg er oppgitt med data som beskriver pusteevne og evne til å tåle vann. Dette angis i millimeter vannsøyle som plagget tåler. Skal plagget tåle våt nedbør bør det minimum ha 10.000 millimeter vannsøyle. Skal man oppholde seg lenge i regn bør det ha over 30.000 millimeter. I tillegg må alle sømmer være forseglet.
Pustegenskapene oppgis i hvor mange gram materialet kan slippe igjennom pr. flateenhet (gjerne m2) pr. time. Et eksempel er at en jakke har 10.000 millimeter vannsøyle og 8.000 g/m2/t pusteegenskaper
Dette er ofte et veldig teknisk plagg med mange detaljer. Det bør ha glidelåser slik at man kan lufte om man beveger seg mye, nødvendige lommer, snøskjørt som hindrer at man får hele kroppen full av snø om man faller og riktige klaffer, etc. som hindrer vind i å komme inn i jakken når det blåser. De fleste vinterjakker har noe isolasjon som gjør at du ikke må ta av deg så mye hver gang du kommer inn på for eksempel en varmestue / kafé.
 
Enhver kles produsent kan lage en ok ull eller fleece genser. Det som gjelder er at de benytter materialer av god kvalitet som har de riktige egenskapene. Når det gjelder ytter plagg så må man vite hva man holder på med. Her avgjør små detaljer om plagget skal være godt å kjøre i eller ikke. De som lager gode jakker og bukser er de som driver med ordentlig produktutvikling i et miljø med folk som er på fjellet. Derfor lønner det seg å kjøpe dette fra en sportsbutikk som driver med slike ting.
 
Vask 
Vedlikehold gjøres i hovedsak ved å følge produsentenes vaskeanvisning (les mer om vask under vaskeanvisning). Når det gjelder tekniske plagg skal man ikke benytte tøymykner eller blekemidler. Er du i tvil om hva plagget tåler så vask plagget på et ull program.
Tekniske plagg kan gjerne strykes på svak varme, men sjekk anvisningene i plagget. Det kan være lurt å legge et tynt stoffstykke mellom plagget og strykejernet. Varme gjenoppretter effekten av impregneringen som plagget har. Derfor er det å anbefale at man stryker eller tørketromler tekniske plagg som er impregnert.
 
Impregnering
Tekniske plagg som er impregnert vil miste denne over tid. Dette gjelder for eksempel Gore-Tex plagg. Et Gore-Tex plagg er vanntett, og plagget blir ikke noe bedre av å pøse på med impregnering. Dette kan gjøre at pusteegenskapene blir dårligere.
Gore-Tex og andre liknende materialer/membraner er limt på stoffet på innersiden. Vann vil derfor kunne ligge i stoffet, men det går ikke igjennom. Imidlertid vil et plagg som er kaldt ofte føles vått (huden klarer ikke å skille på kaldt og vått). Er stoffet vått vil det føles kaldt på disse partiene som er våte. Når man ser at stoffet begynner å trekke vann (mørke flekker) er det på tide å impregnere. Det er flere gode impregneringer på markedet.
Vasker du riktig holder klærne seg pene lenger. Følg alltid vaskerådet i plagget.  Da kan du reklamere dersom noe skjer med plagget i vask. Her er noen råd for hvordan vaske klær vi selger.
 • Sortér vasken etter farge og temperatur: hvite, lyst kulørte og sterkt fargede plagg.
 • Dosér vaskemiddel etter anvisningen på pakken.
 • Overdosering gir ikke bedre vaskeresultat, men kan forårsake allergi.
 • Kjøper du et plagg fra USA så husk at grader kan være oppgitt i farenheit og at warm betyr 30 grader.
 • Husk at bomulls plagg ofte kryper opp til en størrelse om du benytter tørketrommel
 • Vask av klær på vrangen vil ofte føre til at fargen vil holde bedre
 • Unngå vaskemidler med blekemidler ved vask av kulørt tøy
 • Strekk tøyet etter vask
 • Unngå tørketrommel om du kan. Det sliter veldig på tøyet
 • Ulltøy må aldri tørke trommles
 
 
Her er en oversikt over vaskesymboler som du nesten alltid finner på en påsydd lapp inne i klærne.  
 Vaskesymboler
Størrelse Guide for herre:
 
Mål A: største mål rundt brystet
Mål B: det smaleste målet rundt midjen
Mål D: målt fra skrittet og ned
 

C Angivelsen er for normal kroppsvidde (en D er for større kroppsvidde)  

 Størrelses guide mann
 
 

Sports klær (vanlig unisex) konvertering:

 Unisex størrelses guide
 

Skjorter konvertering: 

 
 
Konverterings tabell for tommer til cm. Benyttes av begge kjønn  
 
 
 
 

Størrelse Guide for dame:
 
Mål A: største mål rundt brystet (bruker du BH så bruk denne når du måler)
Mål B: det smaleste målet rundt midjen
Mål C: det bredeste målet rundt hoften
 
Dame størrelse
 
 
 
 
 
 
 
 

Koverteringstabell for andre størrelses angivelser:  

Tabell for størrlese
 
 
 

Konverterings tabell for tommer til cm. Benyttes av begge kjønn  

 
 

 

Kort versjon: Gore-Tex er et materiale / stoff som man limer på andre materialer. Gore-Tex filmen har små porer som slipper igjennom fukt (vanndamp), men ikke vanndråper. Slik kan Gore-Tex gjøre et materiale vanntett og pustende. Og her kommer litt mer:

GORE-TEX
membran er laget av såkalt * ePTFE (utvidet polytetrafluoretylen), som har mikroskopiske porer - 20 000 ganger mindre enn en dråpe vann - mellom fibrene. Porene er derimot store nok til å slippe igjennom vannmolekyler, dvs. vanndamp. På denne måten er membranen helt vanntett, men gjennomtrengelig for fukt - vanndamp. Molekylene i vanndamp er mye mye mindre enn vann i flytende form – kan sammenliknes med is (vann i fast form) og vann.
GORE-TEX membranen er laminert / limt til et ytre skall som passer til tiltenkt bruk. Stoffet er behandlet / impregnert slik at vanndråper skal "perle seg" opp og rulle av overflaten på plagget. På innsiden av membranen er det ofte ett eller flere lag og eventuelt for, slik at membranen ikke er synlig i plagget eller skoen. Alle sømmer tapes eller forsegles på annen måte slik at produktet blir helt vanntett. Gore-Tex membranen benyttes ikke bare til klær, men også i industrien. For eksempel i fly der det er viktig at vann ikke kommer inn, men fuktighet kan slippe ut for å hindre korrosjon og rust.
 

Hemmeligheten av GORE-TEX ®-stoff er dens revolusjonerende membran.
 
En oversikt over de GORE-TEX ® membran egenskaper:
 • Slitesterk
 • vanntett
 • Høy ventilasjon
 • Ekstremt god motstandsdyktig
 • Lang holdbarhet
 
GORE-TEX membran inneholder over 1.4 milliarder mikroskopiske porer per kvadratcentimeter. Disse porene er 20.000 ganger mindre enn en vanndråpe, men 700 ganger større enn et molekyl av vanndamp, noe som gjør GORE-TEX membran helt vanntett fra utsiden, mens svette kan flykte fra innsiden. En olje avstøtende stoff er integrert inn i membranen og hindrer blant annet kroppslige sekreter og annet rusk fra å komme inn i membranen og skade den. For å møte de spesielle behovene til alle sluttbrukere har WL Gore & Associates utviklet forskjellige GORE-TEX membraner for bruk der de passer best. Resultatet er en helt vanntett, vindtett membran med pusteevne.
 
Vil du bruke sykkel klær når du kjører snowboard? Eller motorsykkel klær når du spiller golf? Sannsynligvis ikke. Hver aktivitet har sitt eget produkt. Når Gore-Tex lager et stoff / laminat legger de GORE-TEX membran til et nøye utvalgt ytter materiale og et beskyttende indre fôr. Valget blir gjort etter evnen til å slippe ut damp og høye krav til holdbarhet. Disse laminater kan brukes til å lage et komplett plagg, støvler eller hansker, eller å bli integrert som en forsterkning i områder utsatt for stor slitasje.
 
Sømmer
Tetting av sømmer Hullene opprettet av nålene kan virke små, men de kan lett føre til lekkasje. Det er derfor selv det mest vanntette, vindtette og pustende plagg ikke kan holde deg tørr og komfortabel hvis sømmer ikke er ordentlig forseglet. GORE-TEX produkter er avhengige av GORE-SEAM TAPE og MICRO GORE-SEAM TAPE teknologier for komplett beskyttelse mot alle værforhold. Tapen tetter alle hull skapt av symaskin nåler når GORE-TEX stoff er sydd inn i klær, sko eller hansker. MICRO GORE-SEAM tape er tynn og lett og kan brukes i funksjonell og moderne design med trange kurver.
 
Garanti
Hvis vi utsetter andre tekniske materialer for hard bruk eller regelmessig vask, er risikoen stor for at de raskt mister sin effektivitet. Ikke GORE-TEX stoff. De er garantert å være helt vanntette, vindtett og med pustende egenskaper gjennom hele plaggets livssyklus. Det er ikke Gore-Tex som avgjør hvor lenge og hva plagget skal tåle. Det er stoffet som produsenten av plagget har fått limt Gore-Tex membranen til som er avgjørende for dette, men Gore-Tex egenskapene vil holde i plaggets levetid..
 
 
Hvorfor har Whitewater satset på Gore-Tex?
Det finnes en rekke membraner på markedet som kanskje er like  bra som en Gore-Tex membran. Imidlertid er Gore-Tex plaggene de eneste vi har funnet der vi kan stå inne for (og produsenten gir garanti) at alle produkter har et minimum av egenskaper som ligger på et meget høyt nivå. Det hjelper ikke om membranen er god dersom den ikke limes på riktig eller sømmene ikke forsegles på rett måte. På et Gore-Tex plagg vet du at alt dette er i orden.
Skal du oppleve et plagg som vanntett må det ha tapede sømmer og ha en vannsøyle verdi på 15000 mm (tåle trykket av 1,5 meter vann). Gore-Tex plagg ligger på over 40000 mm. Slik sett er Gore-Tex bedre enn det meste.
 
 
OBS!
Alle materialer med porer (som skal puste) kan ha problemer med å være vanntette dersom de utsettes for stort trykk. Sitter du lenge på vått underlag, sitter du på knærne eller bærer en tung sekk i mange timer i regn så vil du kunne oppleve at plagget blir vått på disse stedene. Det eneste som vi har opplevd som 100% vanntett i slike situasjoner er godt gammeldags regntøy. Seiltøy i Gore-Tex har ofte helt tette materialer på de stedene som blir utsatt for stort trykk over lang tid. Det hjelper å impregnere ekstra på disse stedene.