Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filters

Ride Sage Black 2017

SKU: 15496
Produsent: Ride
kr 2 000,00
kr 1 600,00

Fri frakt ved kjøp over kr. 1000

Ride Sage er en av våre bestselgende kvinne boots.
Booten sitter godt på foten og er enkel å stramme takket være Boa strammesystemet.

Dette er en boot som egner seg bra for kjørere av alle nivå.
Hvis du ser etter en boot med medium flex, behagelig innersko og en såle med masse response er Ride Sage noe for deg.

Booten har en flex på 4 av 10 på flexskalaen.

Ride Sage er en av våre bestselgende kvinne boots.
Booten sitter godt på foten og er enkel å stramme takket være Boa strammesystemet.

Dette er en boot som egner seg bra for kjørere av alle nivå.
Hvis du ser etter en boot med medium flex, behagelig innersko og en såle med masse response er Ride Sage noe for deg.

Booten har en flex på 4 av 10 på flexskalaen.

Hvordan velge snowboard boots / støvler:

Først og fremst skal en støvel være god på foten. Den skal ikke slippe i helen (som den gjør om man kjøper for store støvler). Det er mange typer føtter, og derfor er det ikke slik at man kan kåre et merke til det beste. Noen merker passer noen typer føtter bedre enn andre så her MÅ man prøve for å få en god snowboard støvel.
 

Hvordan finne riktig størrelse snowboard støvel?

Riktig størrelse finner man som regel ved å kjenne at stortåen så vidt butter foran når man står rett opp og ned. Når man bøyer seg i knærne (kjørestilling) og tåen da ikke butter (helen blir presset bakover når man bøyer seg) har man den riktige størrelsen. De fleste boots har også en innerstøvel som kan varmes (i butikken). Når man har funnet riktig størrelse og man varme tilpasser støvelen blir den optimalt formet til foten.
 

Hvor stiv snowboard støvel / boots skal jeg velge?

Avanserte kjørere og tyngre personer vil ofte velge en stivere støvel. Dette fordi de presser mye hardere på utstyret enn en lettere person eller mindre øvd person vil gjøre. En nybegynner eller en person som kjører noen helger i året vil føle en stiv støvel som vanskelig å kjøre med. Det er viktig å velge en støvel som er passe eller litt over det nivået man er på slik at man har noe å utvikle seg på. Imidlertid er det ikke slik at en myk støvel nødvendigvis er dårlig. Man finner støvler i det absolutt øverste prissjiktet som er myke. Park / rail kjørere som ikke kjører så fort, men beveger seg mye vil ofte ha myke støvler. De er imidlertid avanserte slik at de gir riktig støtte og sitter som støpt.
 
En del av de støvlene som følger med de rimeligste pakkene hos visse kjeder er som tøfler å regne, og er så myke at de ikke er egnet til ekte snowboard kjøring. De er ok for de første 10 timene.
Snowboard er en ganske ung sport med røtter tilbake til 60 tallet. Det første kjente brettet som kan kalles et snowboard ble laget av Tom Simms i 1963. Dette snowboardet laget han av kryssfiner som en oppgave på skolen, og han kalte det ”Ski Board”. Senere started Tom Sims et eget selskap for produksjon og salg av snowboard utstyr. Sims Snowboard var i en periode et av de ledende merkene i verden.
 
Den neste som kom opp med en ide var Sherman Poppen. Sherman kostruerte et brett i 1965 som han kalte ”Snurfer” (egentlig var det kona hans som fant på navnet). Det han gjorde var å lime og skru sammen to ski, montere en plate på toppen og feste et tau i fronten som man kunne holde i. Dette gav han til sin datter, og snart ville alle i nabolaget ha en slik. Snurferen ble masseprodusert og solgt på supermarkeder, og i en periode må man kunne si at den hadde en viss kommersiell suksess.
 
Surfing er mor til alt av brettsport og så også med snowboard. Snowboard har sine røtter i surfing og ønsket om å kunne surfe om vinteren og på snø. Slik sett har design og form på snowboard blitt hentet fra surfing. Listen av snowboard pionerer som hadde sin motivasjon og inspirasjon fra surfing er ganske lang. Nevnt er Sherman Poppen, men andre som bør tas med her er for eksempel Dimitrije Milovich (Winterstick Snowboards), Bob Webber (Yellow Banana), Jake Burton Carpenter (Burton Snowboard) Tom Sims (Sims Snowboard), Mike Olson (Gnu Snowboards), Chris Sanders (Avalanche Snowboards), med flere. Alle sammen eksperimenterte og utviklet forskjellige snowboards.
En av de som det er verdt å legge merke til er Bob Webber snowboard fra 1972 som også ble patentert. Dette patentet solgte han siden til Jake Burton Carpenter i 1990. Motivasjonen for dette var at Jake ønsket, på bakgunn av dette patentet, å innkreve en lisens på alle snowboard som ble produsert i verden. Han skiftet mening om dette.
 
Grunnleggeren av Burton Snowboards, Jake Burton, begynte å lage brett av glassfiber i 1979. Han laget også bindinger for å oppnå bedre kontroll.
Imidlertid kom det virkelige gjennombruddet fra Dimitrije Milovich som var en surfer fra østkysten av USA. Han hadde en ide om å surfe på snø med serveringsbrett. Han utviklet denne ideen, og i 1972 startet han et firma som het Winterstick. Tanken bak Winterstick designet var at man skulle surfe på snø med en ”feeling” som på et surfboard, men det var bygd opp som en ski.
Firmaer som Winterstick (Utah) og Flite Snowboards (Newport) begynte å produsere snowboards på samme måte som man bygger en ski fra små garasjer. Dette skjedde ca. 4 år før andre snowboard firmaer kom på banen. Før dette hadde alle snowboards blitt laget av finerplater liknende de man lager skateboard av. Dette skifte gjorde at man begynte å lage sterke og lette brett som man kunne begynne å kjøre ordentlig med. Det neste store skjedde i 1980 når man monterte stålkanter på brettene. Før hadde de stort sett bare blitt benyttet i løssnø.
Nå inntok snowboardet alpinanleggene og utbredelsen skjøt virkelig fart.